Een fotografiereis naar IJsland

Wie fan is van avontuur en gek op natuurfotografie zal in IJsland de tijd van zijn leven hebben. Gigantische watervallen, onbekende ijsgrotten, venijnige vulkaanflanken, orka’s spotten in het wild,…En wie weet wordt het noorderlicht dé kers op de taart. Wat een trip!

Fotograaf Tom Linster wil maar al te graag met jou het ijzingwekkend IJsland ontdekken en zijn tips met je delen.

Interesse? Aarzel dan niet en maak een afspraak.

Capture the land of fire and ice

  • Orka’s spotten op het schiereiland Snaefellsnes

  • Spectaculaire watervallen ontdekken

  • Indrukwekkende ijsgrotten verkennen

  • Elke dag professionele fotobegeleiding van Tom Linster

We vertrekken op 1 Februari 2019

Laat je gegevens achter in het formulier “Afspraak maken” om je in te schrijven voor de fotografiereis naar Ijsland.

2019/02/01 09:00:00

Adembenemende momenten tijdens deze reis

Avonturier en wildlife fotograaf Tom Linster weet als geen ander waar je in IJsland unieke beelden op de gevoelige plaat kan vastleggen. Digitaal of analoog. Met een top of the range camera of met een superpixel smartphone. Of direct met het blote oog op je eigenste netvlies voor de rest van je dagen.

De Best of Travel fotografiereizen omvatten een cocktail van alles wat IJsland te bieden heeft. En dat is meer dan je normaal in een mensenleven te zien krijgt. Orka’s spotten in Snaefellsnes? Spectaculaire watervallen zien? Of een onbekende ijsgrot ontdekken? In het land van ijs en vuur zal je volop fotograferen.

Dit is reisfotografie op basis van de travel experience van Best of Travel. In combinatie met Tom Linster is dit een ervaring die je niet mag missen.

Tom-Linster-best-of-travel

Fotograaf Tom Linster

Ontmoet Tom

IJsland: reisprogramma

timeline_pre_loader
Begin fotografiereis naar IJsland

Vrijdag 1 Februari - Maandag 4 Februari

Reykjavík – Snaefellsnes

Na aankomst in Keflavik airport reizen we met een 4×4 minibus richting het schiereiland Snaefellsnes. Eenmaal voorbij Reykjavik ontdekken we het echte IJsland: fjorden, vulkanen en hemelse uitzichten domineren het landschap. De komende 3 dagen hebben we uitgebreid de tijd om deze prachtige landschappen mooi in beeld te brengen.

In deze tijd van het jaar zwemmen er ook orka’s in de fjorden, op zoek naar scholen haring. We maken 2x een bijzondere boottrip op zoek naar deze indrukwekkende zeezoogdieren. Een uitdaging voor elke fotograaf!

Daarnaast hebben we elke onbewolkte avond de kans om het noorderlicht te zien. Je weet nooit waar en wanneer het noorderlicht zichtbaar is, dus mogelijks trekken weer  ’s nachts op uit.

Maandag 4 Februari

Snaefellsnes – Skógar

Na 3 dagen Snaefellsnes zakken we af naar het Zuiden van IJsland. Onderweg komen we dichter bij actief vulkanisme. Nergens kan je de scheiding tussen twee tektonische platen zo mooi zien als in het unieke Thingvellir National Park. De duidelijke kloof ligt in een uniek en fotogeniek decor.

Op naar een volgende fotostop, want je kan IJsland niet verlaten zonder een geiser te fotograferen. Strokkur is een actieve geiser die om de 10 minuten in actie schiet. Hou je fototoestel dus in de aanslag!

Daarna rijden we verder naar één van de spectaculairste watervallen van IJsland: Gullfoss. Deze waterval ligt er in de winter meestal bijzonder mooi bij. Ook hier nemen we de tijd om mooie foto’s maken.

Vervolgens rijden we verder tot Skógar aan de zuidkust. We logeren op een boogscheut van de indrukwekkende Skogafoss waterval. Misschien krijgen we de waterval wel samen met het noorderlicht in beeld?

Dinsdag 5 Februari - Zaterdag 9 Februari

Skógar – Höfn

Vandaag rijden we verder richting Höfn waar we logeren nabij het legendarische Jökulsárlón ijsmeer. Het meer en zijn omgeving is een magneet voor fotografen, want je krijgt er de meest unieke landschappen voorgeschoteld. IJsschotsen op zwarte lavastranden, gletsjers die uitmonden in ijsmeren, waanzinnige blauwe ijsgrotten,… Zalig!

In de omgeving bezoeken we samen met een gespecialiseerde gletsjergids een unieke ijsgrot. Wist je dat de gidsen elke winter op zoek gaan naar nieuwe grotten? Binnenin de ijsgrot zal de blauwe kleur je letterlijk en figuurlijk kippenvel bezorgen. Werkelijk een onvergetelijk spektakel.

In deze regio kom je gegarandeerd geheugenkaartjes tekort. We logeren hier 4 nachten en kunnen dus uitgebreid de tijd nemen om op de ideale momenten op de juiste plaatsen te zijn.

Zaterdag 9 Februari

Höfn – Keflavik

Vandaag rijden we terug richting luchthaven. We stoppen onderweg op verschillende plaatsen om te fotograferen. Rond 18 uur komen we aan in ons hotel. Tijd om ons klaar te maken voor de terugreis, maar we maken er nog een gezellige avond van.

Zondag 10 Februari

Reykjavík – Brussel

Vroeg vertrek uit IJsland voor de vlucht naar Brussel. Ons avontuur zit er op!

Ontdek het volledige programma in de brochure

IJsland in beeld

Brochure van Kamchatka downloaden

Nieuwsgierig wat Kamchatka te bieden heeft voor jou? Vul hieronder je gegevens in en download de brochure van Kamchatka vol met informatie over dit prachtige schiereiland.

Maak een afspraak online

Ben je enthousiast geworden over de fotografiereizen, maar wil je meer informatie ontvangen door middel van een persoonlijk gesprek? Dat is mogelijk! Vul hieronder je gegevens in en wij zullen je zo snel mogelijk contacteren om al je vragen te beantwoorden.

 

Brochure van Australië downloaden

Nieuwsgierig wat Australië te bieden heeft voor jou? Vul hieronder je gegevens in en download de brochure van Australië vol met informatie over dit prachtige land.

BROCHURE VAN IJSLAND DOWNLOADEN

Nieuwsgierig wat IJsland te bieden heeft voor jou? Vul hieronder je gegevens in en download de brochure van IJsland vol met informatie over dit prachtige eiland.